снимка БулфотоМеста за 1700 деца ще отворят в 86 фирми и

...
снимка БулфотоМеста за 1700 деца ще отворят в 86 фирми и
Коментари Харесай

Отварят 1700 места за деца на служители в офиси и институции

снимка Булфото

Места за 1700 деца ще отворят в 86 компании и 19 институции от централната и локалната власт. Те ще бъдат на работните места на чиновниците, написа.

Проектите се осъществят по мярката " Детски кътове " на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Одобрени са 62 плана на стойност над 6,6 млн. лева, като 16 от тях ще се извършват в партньорство, оповестиха от МТСП.

В детските кътове ще бъдат назначени 278 детегледачи, които ще бъдат наети посредством Бюрата по труда. Ако нямат предходен опит в работата с деца, ще им бъде обезпечено образование.

По мярката " Детски кътове " се поема възнаграждението на детегледачите за интервал до 12 месеца, като то е съобразено със междинната брутна работна заплата в бранш " Хуманно опазване на здравето и обществена работа ". Размерът на заплатата на детегледачите ще зависи от това дали услугите в детските кътове са почасови или целодневни.

Най-големият план е на обща стойност близо 214 000 лева, а най-малкият - близо 55 000 лева В взаимозависимост от размера на предприятието е очакван % съфинансиране.

Детски кътове ще бъдат построени в общинските администрации на Смядово, Нови пазар, Тополовград, Сърница, Съединение, Своге, Стамболово, Попово, Бургас, Главиница, Елин Пелин, Симитли, Неделино, Кнежа, Венец, Ботевград, Костинброд, Димово, както и в Министерството на финансите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР